Taidepaja

- mielen askartelija

Ihmisyyden konsepti ja Aikakäsitykset

taidepaja_uusi_jänisHullu päivä sanon minä. Jotenkin tuli eilen ajauduttua ottamaan olutta paikalliseeen ravintolaan  ja tapasin muutaman taitelijakolleegani. Ajauduttuani melkoiseen humalatilaan ystävieni kanssa aloitimme mietiskelemään monenlaisia asioita liittyen erilaisiin aikakäsityksiin. Kollegoiden kanssa on aina mukava keskustella asioista ja hakea asioihin erilaisia näkökulmia. Monesti vietämme yhden teeman parissa tuntikausia aikaa joka on itselleni tärkeää sillä haluan ajatella asiat loppuun asti. Näkökulmat ja erilaiset väittämät avartavat maailmankatsomusta ja ikään kuin muovaavat meistä hiomattomista timanteista ihmisyyden konsepteja.

Ihmisyyden konseptia olen yrittänyt hahmotella useamminkin kuin kerran ja tämä asia askarruttaa mieltäni suuresti. Ensimmäinen asia asiaan liittyen on kuitenkin mielestäni aikakäsitys. Jokainen meistähän kokee ja hahmottaa ajan hieman omalla tavallaan. On myös huomattava ero siinä kuinka aikakäsitys henkilökohtaisella tasolla muuttuu riippuen missä paikassa olemme fyysisesti, mutta myös henkisesti. Myös jokaisen ihmisyyden konseptin syvin olemus eli henkilökohtaiset intressit saattavat viedä aikakäsityksiämme erilleen. Oletko koskaan koettanut hahmottaa aikaa tiimalasi kädessäsi jääkylmässä pakastinhuoneessa teurastettujen sikojen seassa? Väittäisin että tällä kyseisellä hetkellä jopa oma aikakäsityksesi olisi eri kuin hetkellä jossa olet virvoitusjuoma kädessäsi aurinkoisella rannalla tietäen että huomenna olet vapaalla. Ihmisyyden konsepti siis määrittää omalla tavallaan aikakäsitystä, mutta aikakäsitys on samalla konseptistasi riippumaton. Ei muuta kun pohtimaan ja kommentoimaan. Keskustelu on aloitettu ;)

This entry was posted on Sunday, June 22nd, 2014 at 9:27 am and is filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>